Umetnost ne pripada ovde

Sadašnji predsednik države u kojoj živim je nadaleko poznat po svojoj „toalet revoluciji“, jer je poslednjih nekoliko godina proveo otvarajući javne toalete širom zemlje.

Njegova želja je da podigne kulture svoje nacije na viši nivo. Taj akt je najčešće propraćen bizarnim sloganima sa još bizarnijim mašinskim prevodom na engleski jezik koje možete naći okačene iznad svakog pisoara.

Marcel Duchamp je 1917 stekao svetsku slavu jer je u Njujorškoj galeriji izložio pisoar i doneo toalet u svet umetnosti.

Čitav vek kasnije, neko je odlučio da neko je odlučio da donese umetnost u svet toaleta i izloži repliku Van Gogove Zvezdane noći u jedan od toaleta tržnog centra.

Pitanje je gde bi trebalo povući granicu između toaleta i umetnosti? Ako neko želi da podigne kulturnu svest nacije da li je zaista neophodno kačiti Van Goga iznad pisaoara?

Ako su vam moji tekstovi zanimljivi, rado ću vam ih slati na vašu mejl adresu kako ih ne biste u buduće propustili, a sve što bi trebalo da uradite jeste da kliknete na dugme ispod i da se prijavite.

Podelite sa prijateljima:
Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
WhatsApp
Štampa