Fed Up – Priča o šećeru

Pre svega nekoliko decenija cigarete su bile kul. Reklame su bile na svakom bilbordu, na trkačkim automobilima, u filmovima, pa čak i onima za decu.

Nešto kasnije smo shvatili da udisanje duvanskog dima nimalo ne doprinosi našem zdravlju i cigarete se više ne reklamiraju i postavili smo ih tamo gde zaslužuju da budu – na stub srama. 

Možemo da mislimo da danas puše samo oni slabog karaktera, neobrazovani, nemarni, sebični ili kraće rečeno – glupi, ali ostavljanje cigareta nije ni malo lagan posao. 

Za sve one koji žele lako da ostave pušenje, preporučujem knjigu Alena Kara – Lak način da prestanete da pušite. Ukoliko ste pušač, najbolje što možete da uradite za sebe je da pročitate ovu knjigu. 

Pročitao sam je dva puta i dva puta ostavio pušenje zahvaljujući njoj, tako da znam o čemu govorim.

Više nikada nisam počeo, niti ću.

Ipak, najveći otrov 21. Veka nisu cigarete već nešto drugo što gotovo svi imamo u kuhinji, bilo da to znamo ili ne. Ako već niste pogodili, u pitanju je šećer.

Šećer je uzročnik većine bolesti koje su danas najeveći uzročnici smrti, pre svega dijabetes i srčani udar izazvan gozajnošću.

Šećer izaziva veću zavisnost nego kokain, i nešto manju nego duvan, ali odnosi podjednak broj života.

Ukoliko želite da saznate više o šećeru, pogledajte dokumentarac Fed Up

Ako su vam moji tekstovi zanimljivi, rado ću vam ih slati na vašu mejl adresu kako ih ne biste u buduće propustili, a sve što bi trebalo da uradite jeste da kliknete na dugme ispod i da se prijavite.

Podelite sa prijateljima:
Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
WhatsApp
Štampa