E, zabole me – Mark Menson

Iako često izbegavam „best selling“ liste jer često ne delim ukus sa širokim masama, naslov ove knjige je bio dovoljno provokativan da bih je stavio na listu za čitanje.

Sam naslov navodi na slutnju da je u pitanju knjiga o tome kako bi trebalo da budemo indiferentni i da nas briga za sve, ali je suštva suprotnost tome.

Menson je pronašao odgovor na sve knjige od pozitivnim mislima (ako dovoljno jako želite ferari stvoriće vam se ispred kuće i sličnim nebulozama) i manje-više govori o tome da je život težak.

Život je jedan dugačak niz problema i jedini način da pronađemo sreću jeste da rešavamo sve probleme koji nam se nađu na putu.

I zaista, ko god misli da će mu život biti jednostavniji ako ostvari ovo ili ono, grdno se vara. Rešavanje jednog problema otvara vrata drugim problemima, ali to ne treba da nas obeshrabrujue; bitno je suočiti se sa istinom i raditi na rešavanju problema; jednog po jednog.

Ono što treba da nas zabole je mišljenje drugih, nebitnih ljudi i sve ono na šta ne možemo da utičemo.

Toplo preporučujem knjigu i nadam se da ćete i vi izvući nešto korisno iz  nje.

Ako su vam moji tekstovi zanimljivi, rado ću vam ih slati na vašu mejl adresu kako ih ne biste u buduće propustili, a sve što bi trebalo da uradite jeste da kliknete na dugme ispod i da se prijavite.

Podelite sa prijateljima:
Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
WhatsApp
Štampa