Šta je iduće na redu za čitanje?

Pozdrav iz Kine,

Dakle, konačno sam priveo kraju čitanje Ubistvo Komtura Harukija Murakamija. Trebalo mi je gotovo četiri nedelje, ali je vredelo. Ipak, ovaj roman mi se nije dopao koliko Norveška šuma, ali je ipak bila avantura vredna truda.

Svaki put kada završim roman dugačak poput ovoga, imam problema da odaberem idući. Živeo sam u Murakamijevom svetu suviše dugo i u neku ruku se osećam loše što ga napuštaml; nedostaje mi. Počeo sam tri nove knjige ove nedelje ali sam ih vrlo brzo napustio. Jednostavno nisu bile ono što sam očekivao, a očigledno sam očekivao Murakamijev stil.

Kada se nađem u takvim situacijama, obično odaberem da čitam nešto što nije fikcija, ili ponovo čitam neke od klasika za koje znam da će mi prijati. Ovoga puta sam odabrao Starac i more Enrnesta Hemingveja. Nije moja omiljne knjiga ovog autora, ali je nisam dugo čitao.

S obzirom da je ovo kratak roman, pitam se da li vi imate neke sugestije za čitanje? Može biti bilo koji žanr, osim zombija i vampira. Te stvari mi stvarno ne leže. Ali stvarno, bilo šta; od trilera, ljubavnih romana, krimi romana, istinitih priča, bilo šta.

Unapred se radujem vašim predlozima.

Srdačan pozdrav,

Ivan Bačić

Podelite sa prijateljima:
Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
WhatsApp
Štampa