Preporuka knjige – Oštri predmeti – Džilijen Flin

Od kada sam pogledao film Iščezla (Gone Girl) obećao sam sebi da ću pročitati bar jednu knjigu koju je napisala Džilijen Flin, a onda sam nekako zaboravio na to.

Nedavno, mi je Scribd aplikacija prepručila da pročitam Oštre predmete i dao sam im šansu.

Isprva mi se nije dopala. Mislio sam da je to samo još jedna priča o usamljenim, poremećenim alkoholičarkama, a tokom prošle godine sam pročitao sasvim dovoljno takvih knjiga. Jedini razlog iz kog nisam odmah napustio ovu knjgu je zato što sam imao dovoljno poverenja u Džilijen i znao sam da ona ume da napiše izvanredan triler.

Priča nije napisana iz ugla uobičajenog istražitelja kog možete sresti u trilerima. Umesto jednodimenzionalnog detektiva upoznajemo tridesetogodišnju novinakru po imenu Kamil (Camille) koja ima buran život i u toku prve trećine knjige više saznajemo o njoj i njenoj porodici nego o slučaju o kom bi ona trebalo da izveštava.

Poslata je u svoj rodni kraj da napiše reportažu o dvema ubijenim devojkama kojima je naudio potencijalni serijski ubica. Boraveći u rodnom kraju priseća se mračnih događaja, ali sadašnjost takođe ne oskudeva problemima.

U momentima kada uglavnom mogu da znam da li ću knjigu završiti ili ne, imao sam isuviše pitanja na koja nisam znao odgovor, i želeo sam da saznam šta će se iduće dogoditi i ko je počinio ta zlodela, što je tačno ono što i očekujem od svakog trilera i misterije.

Klimaks knjige me je oborio s nogu. Nisam očekivao ništa približno tome, naročito nakon što sam otpisao ubicu kao crvenu haringu ili potencijalnu žrtvu.

Na kraju, ukoliko još uvek niste pročitali ovaj roman, želeo bih toplo da vam ga preporučim, posebno ako niste videli TV seriju u kojoj glumi Ejmi Adams (Amy Adams).

To je jedan uzbudljiv triler vredan vašeg vremena.

Ukoliko želite da čitate knjigu na Scribd-u (knjige na Scribd-u su uglavnom na engleskom) registrujte se preko ovog linka i dobićete dva meseca besplatne pretplate. Scribd nudi širok spektar elekronskih i audi knjiga (opet nagalšavam na engleskom) i mesečna pretplata iznosi $8.99.

Ako su vam moji tekstovi zanimljivi, rado ću vam ih slati na vašu mejl adresu kako ih ne biste u buduće propustili, a sve što bi trebalo da uradite jeste da kliknete na dugme ispod i da se prijavite.

Podelite sa prijateljima:
Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
WhatsApp
Štampa