Pisanje, Život pisca

Jedan od onih dana

Povremeno, imaćete jedan od onih dana.

Tih dana sve će se činiti kao domaći zadatak; znate da ćete imati koristi radeći izvesne stvari ali biste rađe činili nešto drugo. Potrebno je mnogo volje da pišete tih dana.

Tih dana, svi su drugi bolji od vas. Svi imaju više čitalaca, veću prodaju, pišu bolje knjige i bolje članke. Vi ih sve gledate iz neke jame.

Ne samo da niko nije video vaš rad, već mali broj onih koji jesu, misle da ste beznačajni. Vi ste samo jedan od onih nesretnika koji misle da umeju da pišu.

Posmatrate druge, normalne, ljude i pitate se da li biste bili srećniji ukoliko biste se bavili nečim drugim. Pitate se da li je sva ta žrtva neophodna. Zašto ne možete da se opustite i uživate u životu umesto što brinete o stvarima koje verovatno ne možete da kontrolišete?

Ti dani će doći i proći, kažete sebi čekate da vidite njihova leđa.

Ali, oni su još uvek tu i nemaju nameru da odu.

Šta radite?

Pišete.

Na ovom blogu svakodnevno pišem o produktivnosti, motivaciji za rad, i ličnom napretku. Ako vas zanimaju takve teme, mogu vam svoje tekstve svakodnevno slati na mejl. Prijavite se na moju mejling listu i na poklon ćete dobiti moj roman Krvavo zeleno, i kratku priču, 43 pored. Samo mi recite na koju mejl adresu da šaljem. Sve je potpuno besplatno.