BESPLATNE KNJIGE

Dakle, ovako stvari stoje:

Imam dve knjige koje bih hteo da vam pošaljem, ali nemam vašu mejl adresu; ne bojte se, ne plaćate poštarinu, ali ima caka; uvek ima caka; učlaniću vas u Klub čitalaca i dobićete besplatnu pretplatu na moj blog; ako je besplatna onda je suludo nazvati je pretplatom, ali hajde, de.

Eto, dotle moja zloba doseže; šta da vam kažem? Ipak, pre nego što vam budem poslao knjige možda želite da saznate nešto više…

utoku…
Vaše knjige su poslate.

Hvala vam što mi verujete i što ste nestrpljivi da vam pošaljem knjige, ali nemojte posle da kažete kako vas nisam upozorio i da prestanem da vam šaljem dosadne mejlove.

utoku…
Vaše knjige su poslate.

O KNJIGAMA, KLUBU ČITALACA, I BLOGU

Za vas koji niste pobegli sa stranice i koji želite da saznate nešto više o knjigama, Klubu čitalaca, i blogu, pre nego što vam budem poslao knjige, ovo je za vas:

 • 43 Pored je priča o studentu koji je pronošao krvave tragove u svojoj sobi i nije mu baš najjasnije odakle su se tu našli.
 • Krvavo zeleno je roman o daltonističnom slikaru; dečku baš ne ide najbolje da razlikuje crvenu i zelenu, ali ga to ne sprečava da slika. Učinio je nešto strašno i uhapšen je zbog toga, pa se ispostavlja da možda još nešto ne ume da razlikujue; ili možda nije učinio ništa?

Da biste saznali moraćete da pročitate knjige. Žao mi je. Pokvaren sam. Znam. Teram vas da čitate.

Kada vam budem poslao knjige automatski ćete biti učlanjeni u moj Klub čitalaca i ovaj logo će se pojavljivati u inboksu vašeg mejla mnogo češće nego što biste to želeli, ali to je cena koja ide uz besplatne knjige, koje, kada malo bolje razmislite, uopšte nisu besplatne, zar ne?

Možda to nije trebalo da vam govorim, ako želim da se učlanite u moj specijalni klub, ali sad je kasno; pravićemo se da se ništa nije dogodilo.

Pripadnost ovakvom jednom klubu vam može nešto značiti, ali i ne mora; nije kao da ćete se učlaniti u masonsku ložu ili nešto slično, ali možete imati koristi.

Šta Klub čitalaca nudi?

 • Dve besplatne knjige; već smo ih pomenuli.
 • Mogućnost da učestvujete u nagradnim igrama; uglavnom delim štampana izdanja mog romana, ali biće i drugih zanimljivih iznenađenja; još uvek ne znam kakvih, pa ću se i sam iznenaditi;
 • Mogućnost da prvi saznate novosti vezane za moj rad; šta pišem, kada izlazi, u kojoj sam fazi i slično; jer to je veoma bitno;
 • Potpuno besplatnu pretplatu na moj blog; o blogu detaljnije piše ispod, a o apsurdnosti termina “pretplata”, iznad.
 • Priliku da čitamo iste knjige ili gledamo iste filmove; znam da je to nešto što ste oduvek želeli;
 • Ekskluzivnu priliku da budete čitalac saradnik koji će dobiti rukopis mojih novih knjiga pre nego što budu objavljene; e, ovo je već prava stvar. Kada budem završio svoj rukopis, odabraću one kojima ću ga poveriti na čitanje i koji će biti voljni da prođu kroz poslednje provere pre nego što bude pušten u javnost (uglavnom provere na greške u kucanju i na glupost; ne znam kojih ima više); nemojte ga samo, molim vas, ukrasti jer nećete imati mnogo vajde od njega.

U principu, od mene ćete povremeno dobijati mejlove za koje nećete baš mnogo mariti, ali znam da neki od vas hoće, a ne mogu da znam ko će mariti dok vam svima ne budem poslao bar nekoliko mejlova. Jebiga.

I, da, ponekad ću i da psujem. Tako da, ako ste osetljivi na pogan jezik ili ste dete, nemojte čitati ono što pišem; prvo pročitajte Crven ban pa se onda vratite ovde; posle Vukove kolekcije, moji će vam tekstovi mnogo lakše pasti.

Blog

Pored pisanja fikcije, blog je moja velika strast.

Članke na blogu uglavnom objavljujem svakog dana.

Ponekad kukam, mnogo češće imam nešto zanimljivo i korisno da podelim, a s vremena na vreme preporučim knjigu ili film, ali najkraće rečeno – filozofiram iliti serundam na blogu; pišem o pisanju, o životu, o filmovima, o knjigama, produktivnosti, hrani, fitnesu i koječemu još; nemam nišu; opet, jebiga.

Nemojte od bloga očekivati novog Andrića ili Crnjanskog, ali umem i ja nekad da potrefim žicu; s druge strane, očekujte mnoštvo grešaka u kucanju jer ko još ima vremena da proveri sve to što ja napišem!?

Ako vas zanima, ovo su neki od poslednjih članaka:

 • Istina

  10 Jula, 2020 by

  Jedna od najvećih lekcija koju sam naučio od roditelja, jeste da uvek govorim istinu. Nije da sam uvek primenjivao taj princip, posebno ne kad su me tome učili i posebno ne prema njima, ali što sam stariji uviđam vrednost te lekcije. Posebno danas, bitno je govoriti istinu. Zašto danas? Pa, zato što ostavljamo više mrvica… Opširnije

 • Za našu decu

  9 Jula, 2020 by

  Ne volim da pišem o politici i ne volim da zauzimam strane kad su u pitanju sukobi, jer na koju god stranu da staneš, uglavnom si pogrešio, ali ovo je izuzetak. Ovde nije pitanje Zvezde i Partizana, levice ili desnice, ovo je pitanje nasilja i nenasilja i kada se se bira između te dve stvari,… Opširnije

 • Gomila

  8 Jula, 2020 by

  Ako vaš projekat ima mnoštvo etapa, i potrebno je da izbacite određeni broj proizvoda u seriji, mnogo je lakše raditi etapu po etapu, nego izbacivati proizvod po proizvod. Na primer, cilj kog smo Sanja i postavili na jutjubu je da objavimo 2 video snimka nedeljno, odnosno 8-10 snimaka mesečno, ali umesto da svake nedelje snimamo… Opširnije

View all posts

I ja bih voleo da ovo “view all posts” piše na srpskom, odnosno bosanskom, odnosno hrvatskom, odnosno znate već… ali ne umem da namestim.

I mi, pisci, imamo dušu.

Pošto ćete na sve biti silom prijavljeni i silom učlanjeni, omogućio sam vam da vrlo lako možete da se odjavite, ali i da zadržite knjige, i da njima potpalite vatru u vašoj virtualnoj peći, ako me baš toliko mrzite.

Do sad ste već, pretpostavljam, shvatili da vam šaljem elektronske knjige, zar ne?

Činite kako vam je volja, neću se ljutiti, ali bih voleo da ostanete kako bih jednog dana mogao da vam prodam nove knjige koje ću napisati; nadam se, jer i mi, pisci, moramo od nečega da živimo.

Dakle, na koju adresu da pošaljem ove dve knjige?

utoku…
Vaše knjige su poslate.

Ako ste još uvek ovde, svaka vam čast! Pročitajte ispod šta drugi kažu o romanu Krvavo zeleno i podelite ovu stranicu sa vašim prijateljima:

Predstavlja trojstvo nade, strepnje i tragedije. Čitajući stranicu za stranicom, sve više se uviđa koliko je koban prst sudbine umočen u bočicu sa otrovom.

Miloš Delibašić

%d blogeri kao ovaj: