Sve je ostvarivo

… ali ne možemo postići sve što želimo; prosto jer nemamo vremena za sve.

Ako želimo da naučimo jezik, napišemo roman, vodimo blog, jutjub kanal, da budemo dobar otac i muž, da naučimo da slikamo, da sviramo muzički instrument, ili da programiramo, šta god da nam se radi, sve je moguće, sve je ostvarivo, ako se dovoljno potrudimo, ali pitanje je da li imamo vremena za sve te aktivnosti.

Iako je bitno u vaš dan uneti raznovrsne aktivnosti, mnogim stvarima koje bismo želeli da radimo jednostavno moramo reći ne.

Postoji ograničen broj sati u jednom danu i postoji ograničena količina koncentracije i volje u nama.

Trebalo bi odabrati 3 najvažnije stvari koje želimo da ostvarimo i njih svakodnevno postaviti kao prioritete. Sve ostalo možemo da radimo, ako nam ostane vremena za to.

Ponekad je teško reći ne beskonačnom gledanju serija, besknačnoj zabavi na jutjubu, ili drugim zaraznim sajtovima, ali ako zaista želimo uspeh nekom polju, moramo se fokusirati često reći ne mnogim stvarima, pa i zabavi.

Ponekad, ne samo da moramo da se odreknemo zabave već i stvari koje bismo želeli da naučimo ili radimo. Postoji toliko stvari koje bismo želeli da radimo, ali ne i dovoljno vremena za sve. Odaberite one koje su vam najvažnije i fokusirajte se na njih.

Ne znači da nikada nećemo odvojiti vreme za zabavu i razbibrigu, ali da bismo postogli ciljeve koje smo sebi postavili, zabavu moramo svesti na minimum. Razbibrigu bi takođe trebalo ubeležiti u kalendar i vremenski je ograničiti, baš kao i sve druge aktivnosti u našem kalendaru.

Ako su vam moji tekstovi zanimljivi, rado ću vam ih slati na vašu mejl adresu kako ih ne biste u buduće propustili, a sve što bi trebalo da uradite jeste da kliknete na dugme ispod i da se prijavite.

Podelite sa prijateljima:
Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
WhatsApp
Štampa